Κακουργηματική δίωξη κατά πρώην στελεχών του ΕΚΑΠΤΥ

«Μαύρη τρύπα» στα ταμεία του οργανισμού ύψους 150.000 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:55
26/04/2018
Κακουργηματική δίωξη κατά πρώην στελεχών του ΕΚΑΠΤΥ
3
loading

Ποινική δίωξη για απιστία και ψευδή βεβαίωση άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε βάρος τριών πρώην στελεχών του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ) καθώς φέρονται να μην μερίμνησαν να εισπράξουν οφειλές πελατών του Οργανισμού με αποτέλεσμα να παραγραφούν προκαλώντας ζημία η οποία εκτιμάται ότι αγγίζει τις 150.000 ευρώ.

Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο του εισαγγελέα μετά την μήνυση που κατέθεσε η νέα διοίκηση του ΕΚΑΠΤΥ η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια ελέγχου μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα της στην συγκεκριμένη ΔΕΚΟ που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και παρέχει υπηρεσίες σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της υγείας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο φορέα.

Από τον έλεγχο φέρονται να προέκυψαν παρατυπίες στην προβλεπόμενη διαδικασία πιστοποίησης των μηχανημάτων χωρίς, ωστόσο, να διαπιστώνονται άλλα προβλήματα αλλά και απλήρωτα τιμολόγια από περίπου 100 πελάτες, την περίοδο 2008-2013.

Την ίδια ώρα, ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να χρησιμοποίησε, με παράνομο, τρόπο μέρος χρηματοδότησης ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που έλαβε το ΕΚΑΠΥ από το ΥΠΕΞ με στόχο τη στήριξη υποδομών στο Λίβανο και την Αλβανία. Σύμφωνα με την κατηγορία, ενώ το κονδύλι που χορηγήθηκε από το ΥΠΕΞ το 2010 έπρεπε να διατεθεί σε έργα υγειονομικών μονάδων αλλά και για την αποκατάσταση του εξοπλισμού δυο Κέντρων Υγείας στις συγκεκριμένες χώρες καλύφθηκαν λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού αλλά και μέρος της «μαύρης τρύπας» που είχε δημιουργηθεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Έφαγαν πολλά

  Όπου έβαλαν το χεράκι τους ΝΔ και Πασοκ, έκλεψαν εκατομμύρια. Και όμως.... Υπάρχουν ακόμη βλάκες που τους υποστηρίζουν. Αντί να τους αποστρέφονται επειδή τους έκλεψαν.

  1. avatar Ok λοιπόν

   Όλοι αυτοί που λες φίλε σήμερα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ !
   Γιατί έτσι μόνο μπορούν αυτοί και οι όμοιοι τους να συνεχίσουν να κλέβουν.Καταλαβαν πως ,όχι μόνο δεν υπάρχει ρήξη με το παλιό,αλλά ότι ήρθε το παλαιοτερο,το τύπου μαυρογιαλούρος!

  2. avatar Age

   Έχουν βρει την «δημοκρατία» που την πλασάρουν και τους ξεπλένει. Τρώνε καλαααααα! Κι ο άλλος πέθανε με μια στολή και κάτι παράσημα. Αλλά ήταν «φασίστας». Τι να γίνει... έτσι έχουν τα πράγματα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει