Ένα ακόμη σκέλος που αφορά σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων πήρε το δρόμο της ανάκρισης. Αυτή τη φορά πρόκειται για την υπόθεση της προμήθειας των ελικόπτερων  τύπου Σινούκ των οποίων η σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων  είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Με παραγγελία που έδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ηθική  αυτουργία στο αδίκημα αυτό. Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα την υπόθεση θα χειριστεί η ανακρίτρια κατά διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Βασικοί πρωταγωνιστές στην υπόθεση εμφανίζονται, σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας SΟΝΑΚ που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά, Θωμάς Λιακουνάκος και Ηλίας Αρκουμανέας.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.