Με το εδώλιο των κατηγορουμένων κενό καθώς κανείς δεν κάθισε μετά την ολιγόλεπτη διακοπή του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οικογένεια Φύσσα, μέσω των συνηγόρων της , κατέθεσε αίτημα για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας .

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση,  και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα, το σύνολο των 18 κατηγορουμένων .

«Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση είναι απαραίτητη  για την εξακρίβωση της αλήθειας δεδομένου ότι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου  είναι  αυτόπτες και τίθεται θέμα αναγνώρισης ή μη των κατηγορουμένων», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο αίτημα τους .

Πάντως, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός οτι στο δικαστήριο , πλέον , έρχονται ελάχιστοι κατηγορούμενοι καθώς οι περισσότεροι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους. Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος έχει επιλέξει να παραμένει στο σπίτι του όπου βρίσκεται σε περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.

Το γεγονός αυτό ,μάλιστα, προκάλεσε νωρίτερα την αντίδραση του πατέρα του Παύλου Φύσσα , Παναγιώτη, ο οποίος φώναξε : «Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του , γι αυτό δεν έχει έρθει».

Σήμερα , στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόλις 2 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους οι οποίοι , μάλιστα, ανά διαστήματα εναλλάσσονταν στο εδώλιο.