Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνήγορου.

Για την αποτρόπαια δολοφονία κατηγορούνται ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν, ο οποίος φέρεται ότι μαζί με τον 26χρονο συμπατριώτη του Στεφάν Ματασαρεάνου δολοφόνησαν τον συγγραφέα για να τον ληστέψουν μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου.

Στην απολογία του στην ανακρίτρια ο 29χρονος είχε υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενος του , χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει δανεικά και διαπληκτίστηκαν.

Ωστόσο, ο 26χρονος Στέφαν Ματασαρενάου είχε δώσει δυο διαφορετικές εκδοχές ενώπιον των αρχών.  Στην απολογία του είχε  αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση ρίχνοντας την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του . Μάλιστα, είχε ισχυριστεί  ότι λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό.

Στην αστυνομία, όμως, είχε πει πως διαπληκτίστηκε με τον συγγραφέα. «Εκείνος όμως συνέχιζε να φωνάζει και εγώ τσατίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα. Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν “αχ”. Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα. Δεν έψαξα τίποτα και δεν πήρα χρήματα ή κοσμήματα που μου λέτε», φέρεται να κατέθεσε.