«Απέναντι από το σπίτι της θα γίνει η κηδεία, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», λέει ο δήμαρχος Βέλου, Αννίβας Παπακυριάκος για την κηδεία της δολοφονημένης 26χρονης, τονίζοντας πως το γεγονός γίνεται ακόμα πιο τραγικό δεδομένου ότι η Γαρυφαλλιά θα κηδευτεί ανήμερα της ονομαστικής της εορτής.

Ο δήμαρχος Βέλου κάνει λόγο για μια κοινωνία σε απόλυτο σοκ. «Είμαστε όλοι ανάστατοι, έχουμε παγώσει. Ποια κοινωνία τα περιμένει όλα αυτά; Τον τελευταίο καιρό βλέπαμε να δολοφονούνται άγρια άλλες νέες γυναίκες και τώρα συνέβη και σε εμάς. Έχει ξεφύγει ο κόσμος. Είναι φοβερό να δολοφονούνται διαρκώς με αυτό τον τρόπο νέες γυναίκες, σα να μην έχει καμία αξία η ανθρώπινη ζωή».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αυτή τη στιγμή, ολόκληρη η κοινωνία του Βέλου συμπαρίσταται στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς. « Ο πατέρας και η μητέρας της Γαρυφαλλιάς, αδυνατούν ακόμα να το πιστέψουν. Έχουν άλλα τρία μικρότερα παιδιά. Είναι μεγάλο το δράμα τους. Χθες το βράδυ το σπίτι τους ήταν γεμάτο κόσμο, σήμερα στην κηδεία θα έχει πολύ κόσμο. Είμαστε όλοι δίπλα τους. Να σημειώσω εδώ ότι η μητέρα και ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς δεν ήξεραν καθόλου τον 30χρονο, ποιος είναι και τι κάνει. Για ελάχιστο χρόνο ήταν ζευγάρι».

Όσο για τη νέα γυναικοκτονία που έχει συνταράξει το πανελλήνιο ο δήμαρχος λέει το εξής: «Ήταν ένα καταπληκτικό νέο κορίτσι η Γαρυφαλλιά. Πώς έγινε έτσι η κοινωνία μας;»