Παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 54χρονος από τα Ανώγεια, που υποστηρίζει είναι αυτός που έριξε τη θανάσιμη βολή στον 24χρονο Μανόλη Στρατάκη κατά τη διάρκεια λογομαχίας στα βοσκοτόπια στο Αόρι στα ορεινά του Ψηλορείτη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Η παράδοση έγινε όπως είχε συμφωνηθεί με τον δικηγόρο του σε αστυνομικό τμήμα περιοχής του Μυλοποτάμου.

Αφού μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου από τους αστυνομικούς συνοδευόμενος από τον αδερφό του και τον γιο του, στον φερόμενο ως δράστη ασκήθηκε από τις αρχές δίωξη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ παράλληλα δίωξη ασκήθηκε και στον 21 χρόνων γιο του και ξάδερφο του νεκρού, δεδομένου ότι οι αρχές μετά από έρευνα στον τόπο του εγκλήματος περισυνέλεξαν κάλυκες διαφορετικού διαμετρήματος από διάφορα όπλα.

Πατέρας και γιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου δυο κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο στις 11 το πρωί ενώπιον του ανακριτή και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου.

Η κατάσταση που επικρατεί στην τοπική κοινωνία τόσο στο χωριό όσο και στην πόλη του Ρεθύμνου από τους συγγενείς τόσο από την πλευρά του θύματος όσο και της οικογένειας του δράστη είναι τέτοια που η ΕΛ.ΑΣ διατηρεί δυνάμεις με στόχο να μη δημιουργηθούν εντάσεις.

Μπορεί ο 54χρονος να συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο ίδιος ευθύνεται για το θάνατο του ανιψιού του όμως η αστυνομία η οποία ακόμη δεν έχει γνώση για το που βρίσκεται το όπλο του εγκλήματος, καλείται να βρει λύση μέσα από τη διαδικασία της ανάκρισης και μαρτυρίες άλλων μέσα από τις οποίες αλλά και σύμφωνα με τη σήμανση στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ των συμμετεχόντων στο διαπληκτισμό επικράτησε ανταλλαγή πυροβολισμών τουλάχιστον από τρία διαφορετικά όπλα.

Η συγκεκριμένη ιστορία διαμάχης μεταξύ των δύο οικογενειών που η σχέση τους είναι στενά συγγενική, κρατάει για πάνω από τέσσερα χρόνια και αφορά στα βοσκοτόπια που άλλα κατείχαν και άλλα χρησιμοποιούσαν για τη βοσκή των αιγοπροβάτων τους. Κάτοικοι και φορείς του χωριού στα Ανώγεια, ζητούν συνεχώς όλες αυτές τι μέρες από φίλους και συγγενείς των δύο οικογενειών να επικρατήσει η λογική, η ηρεμία και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να πράξει το έργο της. Ήδη στα ορεινά Ανώγεια οι εορτές του Πάσχα έχουν πάρει άλλη τροπή μέσα σε ένα θλιβερό κλίμα, με αποτέλεσμα όπως είναι στην κουλτούρα του τόπου, να μην υπάρξουν ούτε εορτασμοί ούτε η πλήρωση των εθίμων που επιβάλλει η περίοδος του Πάσχα και η Ανάσταση.