Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη των «κυνηγών του χαλκού» που είχαν βάλει στο στόχαστρο, μεταξύ άλλων, το κτήμα του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου και της συζύγου του, στην Παιανία.

Πριν λίγες μέρες, για άλλη μια φορά, η σπείρα έκανε την εμφάνισή της στο σημείο για να αφαιρέσει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ και να αφήσει χωρίς ρεύμα την περιοχή.

Εκεί όμως τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη αφού άνδρες της Αστυνομίας τους είχαν στήσει καρτέρι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σύζυγος του Νίκου Ξανθόπουλου στην εκπομπή Live News, το καρτέρι στήθηκε μέσα στο κτήμα του ηθοποιού.

«Ήρθαν μέσα στο κτήμα, έστησαν καρτέρι οι αστυνομικοί. Έχουμε μια ξύλινη αποθήκη. Μας είπαν να μην βγούμε έξω, ότι και αν ακούσουμε. Είχαμε δώσει κλειδιά στην Αστυνομία» τόνισε η σύζυγος του Νίκου Ξανθόπουλου.

Οι δράστες μπήκαν στο κτήμα και οι Αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον έναν. Συνεργός του πλησίασε για να τον απελευθερώσει και στην προσπάθεια του δάγκωσε τον Αστυνομικό και ένας άλλος τον χτύπησε στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το κτήμα του Νίκου Ξανθόπουλου έμπαινε στο στόχαστρο.

«Πάνω από 50 φορές. Όχι από τότε που μπήκε στο κτήμα ο μετασχηματιστής, γιατί πρώτα στην Αττική οδό, στη γέφυρα. Και από εκεί και πέρα καμιά 50αριά φορές. Στο δικό μας κτήμα γύρω στις 9 φορές. Οι κόρες μου κρατάνε λεπτομερή λογαριασμό και ημερομηνίες που κοβόταν και ώρες που κοβόταν. Δηλαδή το κόβανε γύρω στο ξημέρωμα και το ρεύμα ερχόταν το απόγευμα. Κάθε εβδομάδα και δυο φορές. Ας ελπίσουμε ότι θα λήξει αυτό το πράγμα. Να κόβουνε τα συρματοπλέγματα, να μπαίνουνε μέσα. Όλο μπαλώναμε…» ανέφερε η σύζυγος του Νίκου Ξανθόπουλου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στην εκπομπή φαίνεται ένα από τα μέλη της συμμορίας να κόβει με ένα μεταλλικό αντικείμενο τον μετασχηματιστή.