«Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία μας, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Ο δρόμος είναι μακρύς». Αυτό δήλωσε η γιατρός της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Ωστόσο οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της ενώ δίπλα στην Ιωάννα βρίσκονται συνεχώς ειδικοί ψυχολόγοι που την παρακολουθούν.

«Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι ψυχολογικά. Την έχουν αναλάβει ειδικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο» είπε η κ. Καλοφώνου και σημείωσε πως προτεραιότητα είναι να βγει η Ιωάννα από τη μονάδα όπου νοσηλεύεται, ενώ η 34χρονη δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της.

«Εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να την βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Δεν της κρύβουμε κάποια αλήθεια» τόνισε η γιατρός.

Μαραθώνιος να σωθεί το αριστερό μάτι της Ιωάννας

Ο αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε αισιόδοξος για την όραση της 34χρονης.

«Νομίζω τελικά για το μάτι το αριστερό, θα καταφέρουμε να κρατήσει μια λειτουργική όραση. Είναι μαραθώνιος αυτή η διαδικασία και Γολγοθάς για όλους» είπε ο κ. Γιώργος Κυμιωνής και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο τέλος αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «μαραθώνιο ζωής για την κοπέλα».

«Είχε βρεθεί η Ιωάννα με την 35χρονη κατηγορούμενη»

Αποστολή στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε η εκπομπή «Live News» του Mega, τόπο καταγωγής της 34χρονης Ιωάννας.

Ακόμα και σήμερα, ένα και πλέον μήνα μετά την επίθεση, κανείς τους δεν μπορεί να πιστέψει αυτά που έχουν συμβεί.

Στο καφενείο, κοντά στο πατρικό σπίτι της 34χρονης, τη στεναχώρια ορισμένων διαδέχεται συχνά ο θυμός. Στις συζητήσεις, τα ξεσπάσματα για την 35χρονη κατηγορούμενη διαδέχονται καθημερινά το ένα το άλλο.

«Σε βαφτίσεις, σε γάμους σε τέτοια την είχε δει την Ιωάννα, δεν την είχε δει κάπου αλλού. Αν την είχε δει 4-5 φορές. Ναι, ναι την είχα δει και εγώ, την ήξερα όσες φορές την είχε δει η Ιωάννα, την είχα δει και εγώ» είπε η θεία της Ιωάννας.

Στα εργαστήρια τα ρούχα και τα παπούτσια της 35χρονης για να ταυτοποιηθεί το βιτριόλι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το «Live News», έχει εντοπιστεί ίχνη από καυστικό υγρό στα ρούχα και τα παπούτσια της 35χρονη κατηγορουμένης και γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης με τα δείγματα από το οξύ στα ρούχα της Ιωάννας.

Τα ίχνη έχουν βρεθεί συγκεκριμένα στο παντελόνι και τα παπούτσια που έχουν κατασχεθεί.