Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει έρευνα για τα βίαια επεισόδια και το ξύλο ανάμεσα σε ΜΑΤ και πολίτες σε Χίο και Λέσβο.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι «θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, ενώ η διερεύνηση περιλαμβάνει και τις ενέργειες πολιτών σε βάρος αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση αυτή του αρχηγείου συνέβαλαν τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα και να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και ιδίως οι εικόνες από τις επιθέσεις με πολιτικά εναντίον κατοίκων και βανδαλισμούς στο λιμάνι της Χίου, κατά την αναχώριση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με βίαια επεισόδια

Πολλά είναι τα βίντεο από τη Χίο τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τηνένταση που επικράτησε ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κατοίκων, την ώρα που οι αστυνομικοί περίμεναν το πλοίο για να αποχωρήσουν από το νησί.

Το κλίμα στο λιμάνι Μεστών Χίου ήταν πολεμικό, με φωνές, βρισιές, χειρονομίες, γκλομπ και φωτιές να συνθέτουν το «εκρηκτικό κοκτέιλ» βίας. Μάλιστα, τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για χουλιγκάνικη μέθοδο αποχώρησης των αστυνομικών που είχαν μεταβεί εκεί με φόντο τη δημιουργία της κλειστής δομής στην περιοχή του «17» στο Αίπος.

Ένα ακόμη οπτικοακουστικό υλικό έρχεται πλέον να προστεθεί στα προηγούμενα με τα επεισόδια. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο αυτό δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να ασκούν έντονη βία εναντίον ενός άλλου άνδρα, πιθανότατα διαδηλωτή –  κατοίκου του νησιού, με τους αστυνομικούς να τον χτυπούν με τα γκλομπ και με μανία.

Μέχρι και τελευταία στιγμή, ωμή και άνανδρη βία……..

Δημοσιεύτηκε από Maria Tripolitou στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, ήδη η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και αιρετών μετέβη στο Λιμεναρχείο Χίου, όπου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατά όσων προχώρησαν στην καταστροφή αυτοκινήτων.

TAGS