Στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε 34χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 16χρονης ενώπιον της οποίας φέρεται να έγινε η πράξη. Το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη την Τρίτη το βράδυ στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Όταν η ανήλικη έφτασε σπίτι το ανέφερε στους γονείς της και κατόπιν κινητοποιήθηκε η αστυνομία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή και συνελήφθη, ενώ η δίκη του στο αυτόφωρο αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο 34χρονος είναι υπήκοος Τουρκίας κουρδικής καταγωγής και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «επίδειξη γεννητικών οργάνων» αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης του αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα.

Ο άνδρας φέρεται ότι αυνανιζόταν μπροστά στη 16χρονη που περίμενε το λεωφορείο. Η κοπέλα αντέδρασε και έβαλε τις φωνές και ο 34χρονος προσπάθησε να διαφύγει και κατέφυγε σε παρακείμενο κτίριο όπου ακινητοποιήθηκε από υπαλλήλους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) πριν συλληφθεί από αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι διαμένει σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.