Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την αστυνομία να κάνει χρήση κρότου λάμψης και χημικά για να απωθήσει ομάδα νεαρών. Νωρίτερα, οι νεαροί είχαν επιτεθεί έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αυτά τα άτομα, πριν από λίγο, μπήκαν στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ, ενώ η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα.

Αυτή την ώρα (13:30), περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), που παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Πατησίων.

Για έξι φοιτητές – τραυματίες έκανε λόγο μιλώντας στον Realfm 97,8, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονται εντός της ΑΣΟΕΕ. Ο κ. Παπανικολάου διευκρίνισε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι στο σημείο έχει φτάσει μόνο μία μηχανή του ΕΚΑΒ ενώ όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα.

Την Κυριακή η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος