Πολύ σοβαρά επεισόδια, με αρκετό ξύλο και αίμα διαδραματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, κατά τη διάρκεια του διαμοιρασμού τροφίμων της επισιτιστικής βοήθειας.

Ομάδες Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο, ήρθαν στα χέρια για άγνωστο λόγο και δεν άργησαν να βγουν τα μαχαίρια, τα καδρόνια και οι σιδερόβεργες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, με φθορές αυτοκινήτων και αλαλαγμούς από γυναικόπαιδα που έτρεχαν να προστατευθούν συνέθεσαν το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην οδό 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, Ραφαήλ Μπαρού, είχε ζητηθεί προστασία από την Αστυνομία, η οποία μετέβη στο σημείο μετά τα επεισόδια.

Οι τραυματίες φορτώθηκαν κακήν κακώς σε ΙΧ αυτοκίνητα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, ενώ οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που διαφεύγουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, μετά τα επεισόδια στο Εργατικό Κέντρο, ομάδα Ρομά κινήθηκε στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου – Άργους, όπου πυροβόλησαν αρκετές φορές, πιθανόν για εκφοβισμό σε κατάστημα που διατηρεί ένας άλλος Ρομά στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών.

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό: