Ιδιαίτερη κινητικότητα υπήρξε χθες στον ποταμό Έβρο, καθώς σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα, τα οποία εισήλθαν παράνομα στη χώρα, από την Τουρκία, με πλαστική βάρκα.

Σημειώνεται πως με τη σύλληψη και των διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος σε άλλους περίπου 130 πρόσφυγες/μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων, 23χρονο που μετέφερε παράνομα, από τη γείτονα στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, οκτώ πρόσφυγες/μετανάστες.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων, του δήμου Σουφλίου, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν έναν ακόμη 23χρονο και έναν 19χρονο, που διέσχιζαν τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλοι τρεις πρόσφυγες/μετανάστες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αντίστοιχα.