Δύο συλλήψεις για παράνομη διάθεση προϊόντων καπνού στα Χανιά

Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους περίπου 4.000 πακέτα τσιγάρων


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
22:07
18/09/2018
Δύο συλλήψεις για παράνομη διάθεση προϊόντων καπνού στα Χανιά
1
loading

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 30 και 31 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα προχώρησε η αστυνομία στα Χανιά. Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους περίπου 4.000 πακέτα τσιγάρων και περισσότερες από 500 συσκευασίες καπνού που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν έφεραν την ειδική ταινία σήμανσης που προβλέπει η νομοθεσία.

Τα παράνομα καπνικά προϊόντα εντοπίσθηκαν ύστερα από έρευνα των αρχών σε επιχείρηση 61 χρόνου κατά την διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος ως υπεύθυνος της επιχείρησης και ο 30χρονος ως υπάλληλος, διέθεταν προς πώληση 89 πακέτα τσιγάρα και 14 συσκευασίες καπνού διαφόρων εταιριών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησαν έρευνες σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες κοντά στο κατάστημα που εργαζόταν και στο σπίτι του 31χρονου κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.878 πακέτα τσιγάρα και 500 συσκευασίες καπνού τα οποία επίσης στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Η ποσότητα των τσιγάρων και του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πιου

    Ευτυχώς που πιάσανε τους κακούς και πλέων μπορω να κοιμάμαι ήσυχος....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει