Σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές από αυτοκίνητα στα νότια προάστια εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 38 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στον αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα. Τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν με αυτοκίνητο, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης οχημάτων, κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο.

Στη συνέχεια, εντόπιζαν τα αυτοκίνητα που σκόπευαν να διαρρήξουν και αφού μία ομάδα παρείχε κάλυψη εποπτεύοντας το σημείο, άλλη ομάδα έκλεβε από το εσωτερικό των οχημάτων ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, καθώς και στην οικία που διέμενε ο 38χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κλοπιμαίων. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 78 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της νοτιανατολικής Αττικής (Λαυρεωτική, Ανάβυσσο, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Κορωπί και Καλύβια).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.