Τον πανικό έσπειρε ένας 82χρονος σε παζάρι στον Αλμυρό Μαγνησίας καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε έναν πάγκο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο άνδρας, αφού κατανάλωσε ένα μπουκάλι κρασί, το βράδυ της Τετάρτης (23/8), μπήκε στο αυτοκίνητό του και αντί να πάει στο σπίτι του, εισέβαλε στους διαδρόμους του παζαριού που γινόταν στην περιοχή. Αφού διένυσε μία απόσταση 40 μέτρων, με χαμηλή ταχύτητα, έπεσε πάνω σε έναν πάγκο. Στο σημείο, υπήρχε πολύς κόσμος, ωστόσο, δεν καταγράφηκε κάποιος τραυματισμός.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού έφτασαν στο παζάρι και προχώρησαν στη σύλληψη του 82χρονου για επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Διενεργήθηκε αλκοτέστ όπου διαπιστώθηκε πως είχε ξεπεράσει το όριο, δείχνοντας 0,42mg ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα. Οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Τι είπε στο δικαστήριο

«Ενώ βρισκόμουν στο αυτοκίνητο, κάποια στιγμή ένιωσα κάποιον να παίρνει τα κλειδιά, ήρθε η Αστυνομία και με έκλεισε στην φυλακή», δήλωσε ο ηλικιωμένος στο δικαστήριο. Χωρίς να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της πράξης του, είπε «ήπια ένα μπουκάλι κρασί με αναψυκτικό με το φαγητό».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είναι συνταξιούχος ναυτικός και δεν συνηθίζει να πίνει αλκοόλ, εκτός από μια εβδομάδα το χρόνο, όταν γίνεται το παζάρι. Συμπλήρωσε ότι πηγαίνει σε συγκεκριμένο μαγαζί για φαγητό και πίνει ένα μπουκάλι κρασί ως η μόνη του διασκέδαση. Είπε, τέλος, ότι μετά επιστρέφει στο σπίτι με το αυτοκίνητό του.

Ο ηλικιωμένος παραδέχτηκε ότι μπήκε στον χώρο του παζαριού, λέγοντας ότι ήταν σφάλμα του και ζητώντας συγγνώμη. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι έπεσε πάνω στον πάγκο, προκαλώντας ζημιές, λέγοντας πως απλά «ακούμπησε». Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι κάθε χρόνο πίνει και οδηγεί, χωρίς, όμως, να έχει συλληφθεί ποτέ.

Το Δικαστήριο τελικά έκρινε τον 82χρονο ένοχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.