Οι έρευνες των αρχών και η προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό συνεχίζεται και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star της Δευτέρας (29/5), αναμένονται εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο του Star, συνολικά οκτώ άτομα, δύο Έλληνες και έξι αλλοδαποί είναι στο «μικροσκόπιο» των αρχών, αφού η ανήλικη έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές στην ταυτοποίησή τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θεωρείται πως είναι θέμα ωρών οι αρχές να προχωρήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η καθυστέρηση που υπάρχει. Δεν έχουν καν κληθεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχει υποδείξει το παιδί. Έχει δώσει όλα τα στοιχεία και είναι πολύ εύκολο για τις ανακριτικές αρχές να βρουν τους συγκεκριμένους άνδρες», δήλωσε μάλιστα στο Star ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Ο εφιάλτης του κοριτσιού αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2022, όταν έγινε γνωστό ότι ο 53χρονος Η.Μ., ο οποίος διατηρούσε μαγαζί στον Κολωνό, τη βίαζε και την εξέδιδε. Οι παιδοβιαστές εκδήλωναν ενδιαφέρον από τις φωτογραφίες της 12χρονης που αναρτούσε ο 53χρονος, ο οποίος μάλιστα την πήγαινε και σε οίκο ανοχής.

Ως τώρα στο πλαίσιο των ερευνών της υπόθεσης έχουν συλληφθεί 24 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και η μητέρα του κοριτσιού. Οι δικηγόροι της εχουν προσφύγει στην απόφαση των αρχών να μη βλέπει την κόρη της, η οποία επέμενε και στην έκτη κατάθεσή της ότι η μητέρα της δεν έχει καμία εμπλοκή.