Δύο καταδρομικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (13/5) – και με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους – στα Εξάρχεια, με στόχο διμοιρίες των ΜΑΤ που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη στην περιοχή.

Στην πρώτη επίθεση στόχος έγινε η διμοιρία που περιπολεί επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με τους κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον οδό Διδότου.

Στη δεύτερη επίθεση στόχος έγινε η διμοιρία των ΜΑΤ επί των οδών Κωλέττη και Ζωοδόχου Πηγής, με τους αστυνομικούς να δέχονται και πάλι βόμβες μολότοφ και να προχωρούν σε μία προσαγωγή. Σχεδόν ταυτόχρονα, στις οδούς Ναυαρίνου και Τζαβέλλα, άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό έντασης, χωρίς όμως συνέχεια.

Να σημειώσουμε, ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη βραδιά επεισοδίων από κουκουλοφόρους, καθώς είχε προηγηθεί η επίθεση με βόμβες μολότοφ έξω από την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου την Παρασκευή (12/5), κάτι που προκαλεί ανησυχία στην ΕΛΑΣ.