Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή, μετά τις απολογίες τους, οι δυο νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεσης της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου η οποία παραμένει ανοικτή εδώ και 11 χρόνια.

Οι δυο άνδρες 53 και 54 ετών, οι οποίοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Της απολογίας των δυο κατηγορούμενων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία, είχε προηγηθεί η απόρριψη από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο της αίτησης ακυρότητας της διαδικασίας που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, βάσει ενταλμάτων σύλληψης που είχε εκδώσει ο ανακριτής, καθώς φέρονται να είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον καταδικασμένο ως «εγκέφαλο» της συμμορίας για την μεταφορά και την εξαφάνιση του πτώματος του νεαρού, το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως τα συγκεκριμένα άτομα σκηνοθέτησαν ένα ταξίδι με αυτοκίνητο και αγόρασαν μια μεγάλη ποσότητα κάρβουνου με σκοπό να εξαφανίσουν τη σορό του Μάριου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, όταν αντιλήφθηκαν πως σφίγγει ο «κλοιός» γύρο τους ο 54χρονος έκαψε το αυτοκίνητο προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

Στο «στόχαστρο» βρίσκονται και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται με την υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και οι δυο γιοι του καταδικασμένου ως «αρχηγού». Τα δυο αδέλφια , ο ένας εν ενεργεία  αστυνομικός και ο δεύτερος εν αποστρατεία , αντιμετωπίζουν  τις ίδιες κατηγορίες με αυτές που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σήμερα οι κατηγορούμενοι.