Μια σοκαριστική μαρτυρία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είδε το φως της δημοσιότητας και προέρχεται από έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε τη στιγμή της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μάρτυρας είναι ένας 70χρονος, ο οποίος εργαζόταν στο Τμήμα Πρασίνου στον Δήμο και έκανε καθαρισμούς στη γειτονία.

Αυτός, φέρεται να κατέθεσε στις αρχές και να είπε πως «ήταν 2:15 το μεσημέρι. Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και άκουσα κρότους σαν πυροτεχνήματα που σκάνε τα παιδιά. Γύρισα και είδα έναν άνδρα να παραπατάει (σ.σ τον Καραϊβάζ) προς τα πίσω και ένα άλλον να τον σημαδεύει με το πιστόλι. Ο άνθρωπος που παραπατούσε ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε».

«Ο άλλος είχε πάει από πάνω του και τον πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Αμέσως ο δράστης επιβιβάστηκε σε ένα σκούτερ και άρχισα να κλαίω γιατί κατάλαβα πως τον είχαν σκοτώσει. Όταν έφυγα, δεν μπορούσα να περάσω από μπροστά γιατί έβλεπα τη σωρό του πεσμένη κάτω», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, φέρεται να κατέθεσε και μια μάρτυρας 59 ετών, συνάδελφος του 70χρονου, όπου είπε πως «εκείνη τη στιγμή δεν είδα τι πυροβόλησε. Όταν έφυγε διαπίστωσα πως πυροβολούσε κάποιον που ήταν ξαπλωμένος μπρούμητα και ενημέρωσα το 100».