Να λύσουν το κουβάρι της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ προσπαθούν οι Αρχές με κάθε μέσο που διαθέτουν. Η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να προχωρήσει σε τρεις νέες συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ φέρεται να βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ το διάστημα των ετών 2016 – 2017.

«Βρήκαμε ότι στην άλλη δικογραφία υπάρχει απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Ράικου, που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να απομαγνητοφωνηθούν άλλο οι συνομιλίες και ζητούν μόνο τρεις από αυτούς να παρακολουθούνται από εδώ και στο εξής» ανέφερε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο η δικηγόρος Ρόη Παυλέα την Τετάρτη (3/5).

Γιώργος Καραϊβάζ

«Συνεχίστηκε παράνομα η παρακολούθηση και το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε αυτή η άδεια τελικά. Η παρακολούθηση Καραϊβάζ και των άλλων δύο ήταν παράνομη, γιατί δεν είχε έγκριση από τους δύο εισαγγελείς. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ», συμπλήρωσε.

Η δικηγόρος υπογράμμισε πως από τη συγκεκριμένη δικογραφία λείπουν περίπου 10.000 συνομιλίες, ενώ ζήτησε από τις ανακριτικές Αρχές να ερευνήσουν τον λόγο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος, αλλά και γιατί χάθηκαν οι συνομιλίες.

«Στη δικογραφία της υπόθεσης της Greek Mafia έχουν αθωωθεί όλοι οι αστυνομικοί», τόνισε η δικηγόρος.

Η δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Mega Καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη την Τρίτη (3/5) τόνισε ότι ακούγεται πως θα γίνουν τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου.

«Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός» επεσήμανε.

Άνοιξαν και πάλι φακέλους με δολοφονίες που χαρακτηρίζονται «συμβόλαια θανάτου»

Η Αστυνομία παράλληλα με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ άνοιξε εκ νέου φακέλους πάλι φακέλους με δολοφονίες που χαρακτηρίζονται συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο της εξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνει τουλάχιστον ακόμα μία δολοφονία, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για αυτή του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων στον Γέρακα, στις 18 Ιουνίου 2022. Ο 40χρονος που έχει συλληφθεί, όπως προέκυψε, είχε σχέσεις με το θύμα και μάλιστα στο παρελθόν είχαν «πέσει» σε αστυνομικό μπλόκο όπου τους είχε γίνει έλεγχος. Τότε επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο ανήκε σε πρόσωπο το οποίο επίσης το όνομα του περιλαμβάνεται στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία τα δύο αδέλφια που έχουν συλληφθεί τα είχε κατονομάσει «πληροφοριοδότης» που είχε επικοινωνήσει με το τμήμα Εκβιαστών την 1η Αυγούστου του 2021, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του επί σειρά ετών αστυνομικού συντάκτη και τέσσερις μήνες πριν από την δολοφονία του πυγμάχου με το προσωνύμιο «dirty harry», στις 6/12/2021 στο Γαλάτσι.

Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες – Αρνούνται τις κατηγορίες

Στον ανακριτή για να αντικρούσουν όσα τους καταλογίζονται στο κατηγορητήριο, που συντάχθηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα, Τετάρτη (3/5) οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δύο χρόνια.

Τα δύο αδέλφια που είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, σήμερα θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή μετά το ένταλμα σύλληψης που τους φέρνει ενώπιον των δικαστικών αρχών ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Όπως επισημαίνει η συνήγορος του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της. Η συνήγορος σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος των εντολέων της, αναφέροντας ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με «λογικά άλματα».

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» τονίζει η δικηγόρος τους.