Στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 46 και 42 ετών, που διέπρατταν  ληστείες σε 24ωρα μίνι μάρκετ σε διάφορες περιοχές του Πειραιά προχώρησε η ΕΛ. ΑΣ, το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου. Μετά τη σύλληψη τους εξιχνιάστηκαν άλλες επτά κλοπές που πραγματοποίησαν οι ανωτέρω στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ ταυτοποιήθηκε κι ένας 49χρονος κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα, ο  οποίος και αναζητείται.

Αναλυτικότερα το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει επί λέξει τα εξής: 

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες χθες (30-4-2023), από πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, δύο ημεδαποί, 46 και 42 ετών κατηγορούμενοι για εγκληματική  οργάνωση, απόπειρα κλοπής, ληστεία κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Ταυτοποιήθηκε και 49χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.  

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (30-4-2023) ο 42χρονος εισήλθε σε 24ωρο μίνι μάρκετ στην περιοχή της Νίκαιας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το ταμείο, πλην όμως τράπηκε σε φυγή διότι αντιλήφθηκε ότι ειδοποιήθηκε το τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης από υπάλληλο ασφαλείας του καταστήματος.

Αμέσως μετά, μετέβη σε έτερο κατάστημα ίδιας επωνυμίας στην περιοχή της Νίκαιας με σκοπό την κλοπή, ωστόσο δε κατάφερε να εισέλθει από την πόρτα ασφαλείας του καταστήματος, καθώς η υπάλληλος είχε ενημερωθεί για την απόπειρα κλοπής λίγο νωρίτερα. 

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν τους συλληφθέντες να κινούνται με το αυτοκίνητο του 46χρονου, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αιχμηρό αντικείμενο, κουκούλα και γάντια.

Στη συνέχεια, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στις ανωτέρω πράξεις.

Από την προανακριτική έρευνα ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τον 49χρονο είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε επιχειρησιακά δομημένη οργάνωση με διαρκή δράση, τελώντας ληστείες, κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, σε διανυκτερεύοντα μίνι μάρκετ, όπου με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον -7- περιπτώσεις ληστειών σε 24ωρα μίνι μάρκετ ίδιας επωνυμίας σε Πειραιά, Νίκαια και Δραπετσώνα.

Κατασχέθηκε, επίσης, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για τις μεταφορές τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».