Έναν 63χρονο σεσημασμένο ληστή συνέλαβαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία σταθερής φύλαξης το απόγευμα της Παρασκευής (10/3) σε σπίτι υπουργού της κυβέρνησης στα Σπάτα.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ενα Ι.Χ. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα σε κοντινή απόσταση από την οικία του υπουργού και έκριναν σκόπιμο να το ελέγξουν. Στο αυτοκίνητο επέβαινε ο 63χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 24 πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο επί τόπου.

Στη συνέχεια, από τον έλεγχο που έκαναν οι άνδρες της ΟΠΚΕ διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ήταν φυγόποινος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα ληστείας. Συγκεκριμένα ο 63χρονος είχε σπάσει κλειδαριά σπιτιού και είχε εισβάλει στην οικία ηλικιωμένου άντρα στα Σπάτα, τον οποίο προσπάθησε να φιμώσει με μονωτική ταινία για να του αρπάξει χρήματα.

Τελικά δεν τα κατάφερε, τον χτύπησε στο κεφάλι με ξύλο και τράπηκε σε φυγή. Μετά τη σύλληψη του 63χρονου Έλληνα από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Φωτογραφία από τα πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ