Ένας ακόμη κατηγορούμενος στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Πρόκειται για τον 60χρονο πρώην διαιτητή, Φίλιππο Ντόβα, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο πρώην διαιτητής είχε μιλήσει στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Η δίκη στο Open» μόλις το όνομά του ακούστηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά.

Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι. Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και την κατηγορία των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν με την ανακρίτρια και τον αρμόδιο εισαγγελέα να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Ο 60χρονος ο οποίος, μάλιστα, με δημόσια εμφάνιση του έχει αρνηθεί όσα του αποδίδονται φέρεται να μπήκε στο «κάδρο» της υπόθεσης μέσα από τις καταθέσεις της ανήλικης που έδωσε νέα στοιχεία και πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

Την ίδια ώρα, νέα προθεσμία για να απολογηθεί συμπληρωματικά στις 6 Μαρτίου 2023 ζήτησε και έλαβε ο επιχειρηματίας Ηλίας Μίχος ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Οκτώβριο καθώς θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση.