Ένας 15χρονος από την Αλβανία συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ως ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο 16χρονο μαθητή στα Πατήσια, για ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο λόγος για το περιστατικό που είχε συμβεί περί τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας (20/2), με τον ανήλικο να διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και να υποβάλλεται τελικά σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό καθώς είχε δεχτεί μαχαιριές στην πλάτη στα πλευρά και στον δεξιό μηρό, με τη λάμα του μαχαιριού να αγγίζει τον πνεύμονα του 16χρονου παιδιού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν τον 15χρονο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και τον προσήγαγαν, με τον ανήλικο από την Αλβανία να προβάλει αντίσταση και να αρνείται τη δακτυλοσκόπηση. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του εντοπίστηκαν και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης με κίνητρο τη ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζεται.