Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο ντοκουμέντο από την ώρα του πυροβολισμού από αστυνομικό σε μπαρ στην πόλη του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι τραυματισμοί τόσο του 26χρονου από τον πυροβολισμό, όσο και του αστυνομικού από μαχαίρι έγιναν ενώ και οι δύο βρίσκονταν στο έδαφος.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Ρεθύμνου, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και για τους δύο βασικούς εμπλεκόμενους (τον 33χρονο αστυνομικό και τον 26χρονο) καθώς και της συμπλοκής.

Να σημειωθεί ότι αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν στο Cretalive πως το αρχικό επεισόδιο αφορούσε παρεξήγηση μεταξύ του 26χρονου και του πατέρα του αστυνομικού, ο οποίος εργάζεται στο γνωστό μπαρ. Ο 26χρονος φέρεται να προσπάθησε να γρονθοκοπήσει τον πατέρα του αστυνομικού, ο τελευταίος τον απέφυγε και χτυπήθηκε ο αστυνομικός που είχε σπεύσει να βοηθήσει. Αποτέλεσμα ήταν να πιαστούν στα χέρια, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έπεσαν στο έδαφος και στην διάρκεια της συμπλοκής φαίνεται να έγιναν οι τραυματισμοί του ενός με μαχαίρι και του άλλου με όπλο.