Άγνοια για ενδεχόμενες παρασκηνιακές κινήσεις που αφορούσαν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016 δήλωσε ότι έχει το διευθυντικό στέλεχος του κατασκευαστικού κολοσσού CCC Αντώνης Λιανός καταθέτοντας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου όπου δικάζονται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε ζητήσει να μην καταθέσει καθώς σε βάρος του είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για ψευδορκία, υποστήριξε πως δεν γνώριζε για την πολυσυζητημένη συνάντηση που φέρεται να είχε ο ισχυρός άνδρας της CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα στο Πόρτο Χέλι το καλοκαίρι του 2016, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι την επόμενη ημέρα της συνάντησης έλαβε ένα μήνυμα από τον Φουάντ Χούρι με το οποίο του ζητούσε μόνο να είναι stand by. «Δεν έχω άποψη για ποια έργα μπορεί να μιλούν στα mail, ούτε είδα το συμφωνητικό» ανέφερε ενώ σε ερώτηση της προέδρου αν μέχρι σήμερα έχει ενημερωθεί για το τι είχε γίνει τότε, ο κ. Λιανός διευκρίνισε ότι δεν ρώτησε ποτέ, ούτε έμαθε ούτε ήθελε να μάθει. Αναφερόμενος δε στον Νίκο Παππά απάντησε χαρακτηριστικά ότι έχει «μεσάνυχτα» για το ρόλο του.

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία αμφισβήτησε τις αναφορές του μάρτυρα ότι δεν γνώριζε ότι η επίμαχη σύμβαση ήταν εικονική εκφράζοντας τη θέση πως δεν αποκαλύπτει όσα γνωρίζει.

Tι λένε οι δικηγόροι του Παππά

Σε δήλωση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά Β. Γεωργακόπουλος, Θ. Μαντάς και Γ. Μαντζουράνης ανέφεραν: «Ένας ακόμα μάρτυρας, ο κ. Αντώνης Λιανός, υψηλόβαθμο στέλεχος της CCC, κατέθεσε πως δεν είδε και δεν άκουσε Ν. Παππά στη συνεργασία Χούρι – Καλογρίτσα. 

Όπως δήλωσε, «δεν έχω καμία γνώση περί συμμετοχής του», «δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί του, ουδέποτε τον είδα στα γραφεία της (σ.σ. λιβανέζικης) εταιρείας».

Ο κ. Λιανός αναφέρθηκε σε συναντήσεις των δύο μερών (πλευρά Χούρι και πλευρά Καλογρίτσα), πολλούς μήνες μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία συμμετείχε (και) ως μεταφραστής, όπου συζητήθηκε το πως θα επιστραφεί το δάνειο των 3 εκατ. ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα στην πλευρά Χούρι. 

Η επιχειρηματική διαφορά και η αστική αντιδικία μεταξύ των κυρίων Καλογρίτσα και Χούρι και η απουσία εμπλοκής του κ. Ν. Παππά επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά».