Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας σε σχολική μονάδα της Θεσσαλονίκης έγινε το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ. Άγνωστος κάλεσε στις 8:25 το πρωί στην ‘Αμεση Δράση και προειδοποίησε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, στα δυτικά της πολης.

Άμεσα δόθηκε εντολή εκκένωσης του σχολείου και στο σημείο κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας για έρευνες που είναι σε εξέλιξη. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των Αρχών το τηλεφώνημα ήταν φάρσα αναφέρει το grtimes.

Στο μεταξύ η Αστυνομία ταυτοποίησε έναν 14χρονο για ανάλογη φάρσα που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο σε Γυμνάσιο των Βασιλικών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. καλώντας με απόκρυψη στον αριθμό τηλεφώνου της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, ο ανήλικος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το σχολείο, να προκληθεί αναστάτωση και αστυνομική κινητοποίηση. Σε βάρος του έφηβου σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων.