Στη Δικαιοσύνη οδηγούνται οι συγγενείς ενός 62χρονου που απεβίωσε στις 16 Ιανουαρίου του 2022 στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Λαμίας ζητώντας την εκταφή του.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο 62χρονος ο οποίος επιβεβαιώθηκε θετικός στον κορονοϊό είχε παρουσιάσει πυρετό και δύσπνοια και στις 22 Δεκεμβρίου 2021, διασωληνώθηκε, εισήχθη στη ΜΕΘ ενώ κατέληξε 25 μέρες αργότερα κατέληξε.

Ο θάνατός του υπολογίστηκε στους θανάτους της πανδημίας αλλά στο πιστοποιητικό περιγράφεται ότι προήρθε από πολυοργανική ανεπάρκεια και σηπτική καταπληξία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον ιατρικό του φάκελο που συνέλεξε η οικογένεια και εξέτασε δικός της πραγματογνώμονας υποστηρίζουν ότι ο θάνατος προήλθε από δύο θανατηφόρα μικρόβια που αναπτύχθηκαν στην ΜΕΘ και για αυτό κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας Σοφία Σταυράκη, από την Εισαγγελία εξετάζονται θετικά τα αιτήματά τους για τον διορισμό ιατροδικαστή πραγματογνώμονα από τον κατάλογο πραγματογνωμόνων, ώστε να γνωματεύσει για τις αιτίες θανάτου, καθώς και να γίνει εκταφή της σωρού του, προκειμένου να επιβεβαιωθεί περαιτέρω η αιτία του θανάτου του και τυχόν άλλες αιτίες.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειας: