Στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα ανέβουν στις επόμενες συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Μακρυπούλια, Αλίνα Κοτσοβούλου, Τάσος Χαλκιά και Ράνια Σχίζα.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κληθούν για να καταθέσουν οι κύριες Ματίκα, Μακρυπούλια και Κοτσοβούλου κρίνοντας πως οι μαρτυρίες τους είναι απαραίτητες προκειμένου να ρίξουν φως σε συγκεκριμένα γεγονότα που αναφέρονται σχετικά με την πρώτη καταγγέλλουσα.

«Είναι πρόσωπα που αναφέρονται συνεχώς. Το δικαστήριο θέλει να δει τι λένε αυτά τα πρόσωπα για τα γεγονότα» εξήγησε η πρόεδρος μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κάνει ομόφωνα δεκτή την εισαγγελική προστάτη και να κλητεύσει για τις 6 Οκτωβρίου τις ηθοποιούς .

Από την πλευρά της υπεράσπισης ζητήθηκε η εξέταση των ηθοποιών Τάσου Χαλκιά και Ράνιας Σχίζα οι οποίοι συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση στα παρασκήνια της οποίας η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι βιάστηκε. Το δικαστήριο είπε «ναι» και στην κλήτευση των συγκεκριμένων ηθοποιών.

«Τον ζήλευαν πολύ»

Πέτρος Φιλιππίδης

«Η οικογένεια μας είναι πολύ δεμένη. Εκτός από τα εργασιακά δεν μας χώριζε τίποτα» ανέφερε ο μπατζανάκης και πρώην συνεργάτης του Πέτρου Φιλιππίδη καταθέτοντας νωρίτερα ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας με κατηγορηματικό τρόπο κατέθεσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τα προσωπικά της αδελφής της συζύγου Ελπίδας Νίνου. «Δεν ξέρω τίποτα όπως και εκείνη δεν ξέρει τα δικά μου προσωπικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, κατέθεσε πως είχε ακούσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε σχέση με την ηθοποιό Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερη συμπάθεια» που μπορεί να είχε σε συναδέλφους του, ηθοποιούς.

«Μπορεί να έβλεπα μια συμπάθεια, αν θέλετε φλερτ, όπως γίνεται με όλους τους ηθοποιούς. Εμένα όμως δεν με ένοιαζε, εγώ κοίταζα τη δουλειά μου» περιέγραψε και συμπλήρωσε πως τα αρνητικά σχόλια που είχαν ακουστεί αφορούσαν τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στις πρόβες. «Ποτέ δεν είχα ακούσει φήμες για σεξουαλική παρενόχληση» είπε.

Πολιτική Αγωγή: όταν λέτε πως φώναζε πως το εννοείται ;

Μάρτυρας: φώναζε και στη συνέχεια μπορούσε να βάλει τα κλάματα, στη μέση της πρόβας, και να ζητάει συγγνώμη.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επανέλαβε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης του έχει πει , αναφερόμενος στις καταγγελίες σε βάρος του, πως «όλα είναι ψέματα». «Τα κάνουν γιατί θέλουν να τον διαλύσουν, μου έχει πει» κατέθεσε.

Ο μάρτυρας εκτίμησε πως οι καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου, για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, έγιναν από ζήλια.

«Τον ζήλευαν πολύ γιατί ήταν πολλά χρόνια πρώτο όνομα».

Πολιτική Αγωγή: μόνο αυτόν ζήλευαν;

Μάρτυρας: πιστεύω ότι αυτός την πλήρωσε, τον διέλυσαν.

Ο μάρτυρας δεν κατάφερε να δώσει εξήγηση γιατί μια μητέρα , επαγγελματίας έκανε καταγγελία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη μετά από 11 χρόνια. «Δεν το ξέρω, να ρωτήσετε την ίδια να απαντήσει» είπε και συνέχισε λέγοντας: «υπάρχει πολύ ζήλια στο ελληνικό θέατρο , δεν ξέρετε τι γίνεται, πολύ ζήλια. Αν είναι 50 ηθοποιοί, βγάλετε 50 μαχαίρια και κλείσετε τα φώτα για ένα δευτερόλεπτο οι μισοί θα είναι νεκροί».