Συγκλονίζει ο θάνατος της 6χρονης Αμέλιας στην Κορινθία, η οποία πνίγηκε στη θάλασσα το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Αυγούστου παρουσία του πατέρα της, ο οποίος δεν βούτηξε για να τη σώσει, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπούνας που ανέσυρε το άψυχο κορμάκι του παιδιού από τη θάλασσα και αντίκρυσε τον 42χρονο πατέρα της όταν ήρθε στην παραλία συνοδεία της αστυνομίας μίλησε στην ΕΡΤ.

«Όταν παρατήρησα το παιδί είδα ότι ήταν νεκρό, σε μια βάρκα από κάτω, και το έβγαλα έξω. Το παιδί ήταν μπλε στο πρόσωπο, έβγαζε νερό και φαγητό από το στόμα» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Μπούνας. Εμφανώς σοκαρισμένος από αυτό που βίωσε στην προσπάθεια του να σώσει την 6χρονη Αμέλια ο ψαροντουφεκάς, που τυχαία βρισκόταν στο σημείο, δήλωσε ότι το κοριτσάκι «φορούσε ρούχα και παπούτσια. Η παραλία που συνέβη το περιστατικό δεν είναι πολυσύχναστη και ο καιρός κακός για αυτό και δεν είχε κόσμο».

Όπως είπε, «φώναξα τη γυναίκα μου λέγοντας ότι “είναι ένα παιδί νεκρό”». Ο ίδιος δήλωσε ότι κάλεσε την αστυνομία ενώ τον 42χρονο πατέρα τον συνάντησε όταν ήρθε ταυτόχρονα στο σημείο της τραγωδίας συνοδεία ενός αστυνομικού.

«Μετά από 5 λεπτά ήρθε η αστυνομία. Ακριβώς από πίσω του ερχόταν και ο πατέρας. Δεν ξέρω αν είχε πάει εκείνος σε αυτούς ή τον είχαν βρει οι αστυνομικοί», διευκρίνισε ο κ. Μπούνας.

«Στις 3.07 έγινε η κλήση στην αστυνομία και ακολούθως ήρθε και το Λιμενικό», πρόσθεσε ο κ. Μπούνας.

Σχολιάζοντας τη στιγμή που ο πατέρας αντίκρισε το άψυχο σώμα του παιδιού υποστήριξε ότι ήταν «σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος» τονίζοντας ότι τον θυμάται αμυδρά να ρωτάει τον αστυνομικό «πες μου ότι το παιδί μου είναι ζωντανό».

Ο πατέρας της 6χρονης που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απολογήθηκε με υπόμνημα.

Η μητέρα και της θεία της Αμέλιας είπαν στην ΕΡΤ ότι ο κατηγορούμενος που κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου φρόντιζε το παιδί, τις ημέρες που το είχε στην επίβλεψη του. Ο 42χρονος πατέρας ζήτησε να του επιτραπεί να πάει στην κηδεία της κόρης του.