Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbeast. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έγιναν 7 συλλήψεις Αιγυπτίων διακινητών, ανάμεσα τους και το άτομο που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας.

Η αστυνομική επιχείρηση συντονίστηκε από την Ασφάλεια του Αερολιμένα Αθηνών, καθώς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για να στέλνουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλοδαπούς με πλαστά ή παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το πρώτο μέρος του βίντεο έχει τραβηχτεί σε σκάφος που ταξιδεύει από τα τουρκικά παράλια προς κάποιο ελληνικό νησί, με δεκάδες παράνομους μετανάστες κρυμμένους οι οποίοι έρχονταν στη χώρα μας κατόπιν συμφωνίας με την εγκληματική ομάδα. Το δεύτερο μέρος του βίντεο είναι από την αστυνομική επιχείρηση, όπου διακρίνεται ένα καλοριφέρ στο οποίο οι Αιγύπτιοι έχουν κρύψει πλήθος πλαστών διαβατηρίων.

Βίντεο υπάρχουν από το «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο διακρίνονται μέλη της εγκληματικής ομάδας να παραδίδουν έγγραφα στους υπό διακίνηση παράνομους μετανάστες. Για πάνω από τρεις μήνες τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποιούσαν έρευνες με στόχο την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ήταν πολύ δύσκολο να εντοπίσουν τον αρχηγό, καθώς σπάνια εμφανιζόταν σε δοσοληψίες, ενώ πραγματοποιούσε τις συναντήσεις του με τα υπόλοιπα μέλη στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε μία στάση κοντά στο σπίτι του .

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε τη Δευτέρα (4/7) και συνελήφθησαν συνολικά 7 Αιγύπτιοι. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και σε ένα κατάστημα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 244 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών εκ των οποίων τα 22 πλαστά και τα 222 γνήσια, φορητός Η/Υ, 15 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 8.790 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 910 λιρών Αιγύπτου, 9 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 2 τετράδια σημειώσεων τα οποία περιλαμβάνουν παραγγελίες ταξιδιωτικών εγγράφων κ.ά.