Περισσότερες από έξι ώρες έχει συμπληρώσει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία καταθέτει στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση για τους ασφυκτικούς θανάτους των δύο εκ των τριών παιδιών της αδερφής της.

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, αυτή τη φορά, επέλεξε να αποφύγει τους δημοσιογράφους που από νωρίς το πρωί την περίμεναν και συνοδευομένη από τη δικηγόρο της μπήκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών από πλαϊνή είσοδο σχεδόν τρέχοντας.

Μέσω του συνηγόρου της προφυλακισμένης αδερφή της, Όθωνα Παπαδόπουλου, πληροφορηθήκαμε ότι η μάρτυρας ήταν «ψύχραιμη και πανέτοιμη» για να δώσει απαντήσεις, αναφορικά με τα περιστατικά στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κατάθεση της θεωρείται κομβική για την πορεία της προανακριτικής έρευνας, καθώς ήταν παρούσα το βράδυ που εξέπνευσε στην κούνια της η μόλις 6 μηνών Ίριδα. Για την ακρίβεια μόνο αυτή καιν η προφυλακισμένη αδερφή της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα και έχουν γνώση του ακριβώς συνέβη.

Και εκεί θα εστιάσουν οι ερωτήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας, τις οποίες θα κληθεί να απαντήσει δύο, τρεις και τέσσερις φορές προκειμένου να δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Θέλουν απαντήσεις για όλα

Στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δήμητρα Πισπιρίγκου περνά τη βάσανο της κατάθεσης, αυτή τη φορά όμως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις –με βάση τις ιατροδικαστικές εκθέσεις- στις οποίες βασίζονται τα ερωτήματα του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί θα επιδιώξουν να πάρουν απαντήσεις για τον ακριβή χρόνο που είδε τελευταία φορά ζωντανό το παιδί, αν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, αν ανησύχησε που το παιδί αργούσε να ξυπνήσει κ.ά.