Το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή γυμνασίου από τον Κολωνό, μετά και την εισαγγελική εντολή για κατεπείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο ανήλικος δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγος που τον «έσπρωξαν» στο απονενοημένο διάβημα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτή την ηλικία οι αυτοκτονίες είναι πολύ σπάνιες –σύμφωνα με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ.

Λόγω της έντονης φημολογίας που αναπτύχθηκε, για συμμετοχή του σε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι πρόκλησης, μοιραία το βάρος πέφτει τους έμπειρους αναλυτές της Δ.Η.Ε. στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι θα κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό τηλέφωνο και κάθε ηλεκτρονική συσκευή (σ.σ. ηλεκτρονικός υπολογιστής, τάμπλετ) του 14χρονου.

Την ίδια ώρα, το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξετάζει κάποιες μαρτυρίες συμμαθητών του, ότι ο 14χρονος είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού (σ.σ. bullying), με τον ίδιο να μην απαντά στις προκλήσεις παρότι αθλητής πολεμικών τεχνών (σ.σ. παγκράτιο).

Σε κάθε περίπτωση, καταθέσεις θα ληφθούν από οικογενειακό, φιλικό και σχολικό περιβάλλον, καθώς πρόθεση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι να βρεθούν αυτοί που ώθησαν το παιδί στην αυτοχειρία.