Ως αναβάθμιση της δράσης ατόμων ή ομάδας που κινούνται στις παρυφές του «αντάρτικου πόλεως», χαρακτηρίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην πολυκατοικία που διαμένει ο διοικητής της Κρατικής Ασφάλειας στο Χαλάνδρι.

Αυτό καθώς –θεωρητικά τουλάχιστον- η διεύθυνση κατοικίας αστυνομικών «ευαίσθητων» υπηρεσιών του Σώματος είναι απόρρητη, ενώ υπάρχει κι ένα πλέγμα ασφαλείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκφράζεται ανησυχία για το «χτύπημα» που σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα, με 4 γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό που προκάλεσαν υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Το κείμενο ανάληψης ευθύνης για τη συγκεκριμένη επίθεση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκειμένου οι Αρχές να δουν εάν θα «υπογράψει» κάποια γνώριμη ή κάποια νέα ομάδα.

Ψάχνουν τους δράστες

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες, τόσο με λήψεις καταθέσεων όσο και αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα, θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να εντοπίσουν τους εμπλεκόμενους, τόσο για να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσο και για να εντοπίσουν τους «χώρους» που κινούνται, αλλά και τις επαφές που έχουν και θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε μία τόσο σημαντική πληροφορία (σ.σ. η διεύθυνση του αξιωματικού).

Για τους καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στην ΕΛ.ΑΣ., η Κρατική Ασφάλεια είναι μία πολύ «ευαίσθητη» υπηρεσία λόγω των υποθέσεων που χειρίζεται. Πιο αναλυτικά πραγματοποιεί έρευνες για ομάδες του αντιεξουσιαστικού και του ακροδεξιού χώρου, αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις. Ο εκάστοτε διοικητής της Κρατικής Ασφάλειας θεωρείται εν δυνάμει στόχος που λαμβάνει –ή τουλάχιστον αυτό προβλέπεται- αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας.

Όπως είναι φυσικό το «χτύπημα» έχει προκαλέσει ανησυχία στο Αρχηγείο του Σώματος και στη ΓΑΔΑ, ενώ είναι πολύ πιθανό να επικαιροποιηθούν και τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.