Στον 11ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, βρίσκεται από τις 19:20 περίπου το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη συνελήφθη δυνάμει εντάλματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με θύμα την 9χρονη κόρη της.

Αν και αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί έστω κι αργά το βράδυ ενώπιον των ανακριτικών Αρχών στην Ευελπίδων, αυτό απορρίφθηκε προκειμένου να σχηματιστεί ένα πλήρες πλέγμα ασφαλείας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μιλάει σχεδόν καθόλου στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και σίγουρα δεν έχει απαντήσει σε κανένα ουσιαστικό ερώτημα. Έχει ήδη δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφηθεί –όπως προβλέπεται μετά από κάθε σύλληψη-, ενώ παραμένει άγνωστο εάν έχει επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να μεταφερθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, εκεί όπου έχει φτιαχτεί ειδικό κελί για την παραμονή της, μακριά από άλλους κρατούμενους. Μαζί της θα βρίσκεται μόνιμα τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ενώ ακόμη και στην τουαλέτα θα πηγαίνει με την πόρτα ανοιχτή για να αποφευχθεί τυχόν απόπειρα αυτοχειρίας.

Η 33χρονη, πάντως, δείχνει βυθισμένη στις σκέψεις της ίσως γιατί δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχει «τέλειο έγκλημα». Όσον αφορά την παρουσία της στον ανακριτή, αυτή θα γίνει το πρωί της Πέμπτης (31/3) υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να μην την λιντσάρει το πλήθος στην Ευελπίδων. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, οπότε η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί τουλάχιστον ακόμη μία φορά πριν αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη.