Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, παραβίασε τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους πριν από μερικές ημέρες (στις 15/3) είχε πάρει εκπαιδευτική άδεια καθότι σπουδάζει στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι το ηλεκτρονικό βραχιόλι επιτήρησης που του είχε τοποθετηθεί σταμάτησε να εκπέμπει σήμα.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να δει τι έχει συμβεί με τον 43χρονο ο οποίος είχε αποκτήσει και το προσωνύμιο «ο ληστής με το Kalashnikov».

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής: Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η Γ.Γ.Α.Π. βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.