Ανατροπή με την αιτία θανάτου της Μαλένας, της δεύτερης κόρης του ζευγαριού από την Πάτρα, που πέθανε πρώτη, φαίνεται ότι δείχνει το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, «κατά 99% θ’ απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της Μαλένας ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Συνεπώς, και αυτός ο θάνατος αποκτάει «μυστήρια» διάσταση και θα πρέπει πλέον να βρεθεί μια άλλη εξήγηση για τους λόγους που έφυγε το κοριτσάκι από τη ζωή πριν τρία χρόνια.

Την ίδια στιγμή, αξιόπιστοι ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους, της Μαλένας και της Ίριδας, τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Στο μεταξύ, από τη μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας.

«Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ανέφερε χθες στην εφημερίδα, ιατροδικαστική πηγή, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν έκρυψε την ενόχληση της για τις συνεχιζόμενες δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών: «Δεν έχουν μπει ποτέ σε νεκροτομείο και δεν χρειάζεται να σέβονται, αφού δεν τους αφορά η αλήθεια, αλλά μόνο η προβολή τους».