Τρία χρόνια και τρεις μήνες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και οι γονείς της άτυχης κοπέλας θα βρεθούν και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους που έκοψαν με βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής του παιδιού τους.

Οι δυο νεαροί που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί για την αποτρόπαια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας δικάζονται σήμερα, εκτός απροόπτου, στο Εφετείο όπου θα αναβιώσουν τα γεγονότα της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, έχουν δώσει τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ όταν παρέσυραν το νεαρό κορίτσι στη βόλτα θανάτου.

Τόσο ο 24χρονος Ροδίτης όσο και ο 22χρονος Αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενος του έχουν επιφυλάξει ο καθένας για τον εαυτό του ρόλο κομπάρσου επιρρίπτοντας την ευθύνη για την δολοφονία ο ένας στον άλλο.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το πρωτόδικο δικαστήριο που αποφάσισε πως και οι δυο άνδρες επιτέθηκαν και βίασαν την Ελένη, που σπούδαζε στη Ρόδο, όταν εκείνη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Στη συνέχεια για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους την μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο και την πέταξαν αναίσθητη στη θάλασσα σε ερημική περιοχή.

Το άψυχο κορμί της Ελένης εντοπίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους της Ρόδου. Οι γονείς της στο Διδυμότειχο που, ήδη, την αναζητούσαν την αναγνώρισαν από ένα τατουάζ που είχε στο πόδι της. Το κορίτσι είχε χτυπηθεί βάναυσα πριν βρεθεί αβοήθητο στη θάλασσα όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Η κατάθεση της φίλης που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης

Η κατάθεση μιας φίλης της η οποία αναφέρθηκε σε ένα αγόρι που η Ελένη είχε γνωρίσει πρόσφατα ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και οδήγησε στην σύλληψη των δυο νεαρών ανδρών.

Οι λεπτομέρειες των ωρών που προηγήθηκαν της δολοφονίας θα ξεδιπλωθούν στο Εφετείο που καλείται να εξετάσει και πάλι όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η Ελενη Τοπαλούδη

Η εισαγγελέας του πρωτόδικου δικαστηρίου Αριστοτελία Δόγκα εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι οι δυο άνδρες ήταν αμετανόητοι, ενέπαιζαν τους δικαστές και επιχείρησαν να διασύρουν την μνήμη της Ελένης. «Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν. Και νεκρή θα την βίαζαν» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως η Ελένη πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για να γλυτώσει από τα χέρια τους αλλά δεν τα κατάφερε. «Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…» περιέγραψε η εισαγγελική λειτουργός και απευθυνόμενη στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας τους είπε:

«Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο… Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους». Οι γονείς της Ελένης ανεβαίνουν με αξιοπρέπεια το δικό τους γολγοθά. «Δεν είναι ο χρόνος γιατρός, πονάει πολύ» είχε αναφέρει η Κούλα Τοπαλούδη την ημέρα του μνημόσυνου του παιδιού της, τον περασμένο Νοέμβριο.

Έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας ώστε να μην υπάρξει άλλη Ελένη. «Η ψυχή της Ελένης, ο θάνατός της, ο θάνατος άλλων γυναικών όπως της Καρολάιν, της Ζωής, της Δώρας, της Γαρυφαλλιάς και άλλων, ας ευαισθητοποιήσει όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς. Μακάρι να προσπαθήσουμε και να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, μακάρι όλοι μαζί να μπορέσουμε να καλυτερεύσουμε την κοινωνία μας» ήταν τα λόγια του πατέρα της Ελένης, Γιάννη.