Με χειροπέδες κατέληξε ένας 21χρονος Ρομά ο οποίος λίγο μετά τις 12:00 μεσημέρι των Θεοφανείων οπλίστηκε με δύο κυνηγετικά όπλα και πήγε στα Σεπόλια με πρόθεση να σκοτώσει έναν… ξάδερφο του, με τον οποίον είχαν προσωπικές διαφορές.

Ο 21χρονος κυκλοφορούσε με τις δύο καραμπίνες στον δρόμο, όταν περίοικοι ειδοποίησαν το «100» για σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε Ρομά στην οδό Γαλαξιδίου. Στο σημείο έφτασαν δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών και ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις για τον ύποπτο, με βάση τις περιγραφές που είχαν. Ο νεαρός αντιλήφθηκε την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. και απέρριψε τα δύο όπλα κάτω από ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, επιχειρώντας στη συνέχεια να διαφύγει πεζός μέσα από στενάκια.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν στην οδό Βορείου Ηπείρου, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ κατέσχεσαν και τις δύο καραμπίνες, οι οποίες εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για εξέταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα κυνηγετικό όπλο ήταν κλεμμένο εδώ και αρκετά χρόνια από το Λαύριο, ενώ το άλλο δεν είχε καθόλου διακριτικά.

Όσον αφορά τον 21χρονο οδηγήθηκε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας, όπου σε βάρος του σχηματιστικά δικογραφία. Προανακριτικά φέρεται να υποστήριξε ότι πήγε στο σημείο για να σκοτώσει τον ξάδερφο του, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανοίξει πυρ έξω από το δικό του σπίτι και είχε προκαλέσει φθορές σε δύο οχήματα.

Ο νεαρός Ρομά αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή.