Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Λιοσίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Στις 4 και στις 5 Απριλίου συνελήφθησαν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 16 και 19 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ημεδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί.

Ειδικότερα, οι δράστες μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού τα οδηγούσαν στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και του Ασπροπύργου, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλων ή μαχαιριών, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει εννέα ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.