Ένορκη διοικητική εξέταση πραγματοποιείται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας για τον θάνατο 25χρονου ο οποίος φιλοξενούνταν σε Κέντρο Αποκατάστασης ΑΜΕΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας τονίζει ότι «θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία με απόλυτη διαφάνεια και αυστηρότητα, με πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει έγκλιση για το περιστατικό, ούτε ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το χρονικό του σοκαριστικού περιστατικού

Ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε ενώ φιλοξενούνταν στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, «Ο Άγιος Δημήτριος». Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο νεαρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού το βράδυ της περασμένης Κυριακής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση. Ενώ ήταν να πάρει εξιτήριο την Τρίτη (30/11) ο νεαρός εμφάνισε επιπλοκές και πέθανε.

Πληροφορίες της τοπικής σελίδας αναφέρουν ότι ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ δύο περιθαλπομένων του ιδρύματος, από τους οποίους ο ένας ήταν σε κατάσταση αμόκ.

«Αιφνίδιος ο θάνατός του»

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για 25χρονο, ο οποίος κατέληξε ένα 24ωρο αφότου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο θάνατος χαρακτηρίστηκε από το νοσοκομείο ως αιφνίδιος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει έγκλιση για το περιστατικό, ούτε ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης.

Καταγγελία για αδιαφορία από την πλευρά υπαλλήλου την ώρα της συμπλοκής

Μάλιστα εργαζόμενος του ιδρύματος καταγγέλλει στο thestival ότι ο υπάλληλος που πρόσεχε τους δύο περιθαλπόμενους, δεν έκανε κάτι για να σταματήσει τη συμπλοκή. Την ίδια στιγμή η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, διέταξε από τη Δευτέρα τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη.

Η σορός του 19χρονου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ για να πραγματοποιηθεί νεκροτομή.