Γείτονες και στενούς συγγενείς είχε εξετάσει η αστυνομία για τη δολοφονία της 69χρονης μητέρας του δικηγόρου που θα αναλάμβανε τον 39χρονο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε διαπράξει το έγκλημα το 2009, όχι όμως και τον ίδιο τον δράστη. Μάλιστα ανάμεσα στους υπόπτους ήταν και ο ίδιος ο δικηγόρος.

Το γεγονός ότι η πόρτα του διαμερίσματος στον Βόλο όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα δεν ήταν παραβιασμένη, είχε οδηγήσει τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για πρόσωπο γνωστό στο θύμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Για αυτό τον λόγο είχαν εξεταστεί ως ύποπτοι οι γείτονες της 69χρονης, αλλά και συγγενείς της, μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος γιος της, από τον οποίο οι αρχές είχαν λάβει δείγμα DNA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο 39χρονος φαίνεται να έσφαξε την 39χρονη με μαχαίρι της κουζίνας της ενώ η επίσκεψή του φαίνεται πως ήταν αρχικά καθαρά φιλική. Ο δράστης όμως αντέδρασε βίαια, ενώ πριν της είχε ζητήσει χρήματα, με το έγκλημα του 2009 να έχει πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία της νονάς του.

Τα στελέχη της αστυνομίας δεν είχαν βρει αποτυπώματα του δράστη, καθώς πιθανόν να τα είχε καθαρίσει. Ο δράστης είχε πάρει την τσάντα της και την αστυνομική της ταυτότητα, έψαξε το σπίτι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

«Κλειδί» για την εξιχνίαση το γενετικό υλικό στα νύχια του θύματος

«Η αστυνομία δεν κλείνει καμία υπόθεση, μέχρι να φτάσει στην άκρη του νήματος» σημείωσε η Άννα Ευθυμίου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ίδια έκανε λόγο για αξιοσημείωτη υπόθεση. Τόνισε ακόμα ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξιχνιάζεται μετά την ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της χώρας.

Για το πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση, ανέφερε ότι είχε βρεθεί γενετικό υλικό στα νύχια του θύματος, το οποίο δεν είχε ταυτοποιηθεί. Όταν ο 39χρονος κρίθηκε ύποπτος τότε η αστυνομία πήρε δείγμα από τον ίδιο και έκανε την ταυτοποίηση.

Η κ. Ευθυμίου ανέφερε, ακόμα, ότι η επιτυχία της αστυνομίας σημειώθηκε μετά από συνεργασία των Αρχών με τον δικηγόρο, της παρατηρητικότητας των αστυνομικών σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της τεχνολογίας.