Σοκ έχει προκαλέσει η νέα διπλή καταγγελία στο χώρο του αθλητισμού από δύο αθλήτριες του τένις ενάντια στον προπονητή τους όταν αυτές ήταν ανήλικες. Πρόκειται πια για την πολλοστή περίπτωση σεξουαλικής παραπλάνησης/κακοποίησης ανήλικου παιδιού μέσα σε μια χρονιά η οποία έχει στιγματιστεί από το ηχηρό ξέσπασμα καταγγελιών στο χώρο του αθλητισμού όταν πρώτη, με θάρρος άνοιξε το χορό η Σοφία Μπεκατώρου.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Ο 35χρονος προπονητής τένις πέρασε σήμερα την πόρτα του ανακριτή μετά τις 12:20 για να απολογηθεί για αποπλάνηση δύο ανήλικων αθλητριών, το 2015 και το 2020.

Ένας πατέρας από την επαρχία που το παιδί του ασχολείται σε ανώτερο επίπεδο με το τένις εδώ και χρόνια, λέει στο Newsbeast πως οι φήμες για τη δράση του προπονητή ήταν εδώ και καιρό γνωστές στο χώρο αυτού του αθλήματος.

Όπως μας είπε ο ίδιος: «Εδώ και πολύ καιρό το έχουμε ακούσει. Προσωπικά, το άκουσα πριν από ένα εξάμηνο. Μου το είπε μια μεγαλύτερη κοπέλα σε ένα ταξίδι. Μας ρώτησε: “μάθατε γι’ αυτόν;Μας το είπε μάλιστα για το διαδώσουμε μεταξύ μας οι γονείς και να μην συναναστρέφονται τα παιδιά μας μαζί του όταν τον συναντούμε σε αγώνες».

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο προπονητής που ταξίδευε σε αγώνες στο εξωτερικό αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είχε αποκτήσει και στην επαρχία τη φήμη ότι «την πέφτει στα κοριτσάκια», σε παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών

Ανάρτηση του 35χρονου προπονητή τένις
Ανάρτηση του προπονητή για τα επιτεύγματα των μαθητριών του

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη για τον 34χρονο έγινε όταν μία ανήλικη μίλησε στους γονείς της, λέγοντας πως ήταν θύμα του για περίπου δύο χρόνια. Εκείνοι με τη σειρά τους κατήγγειλαν τον προπονητή. Μία ακόμη κοπέλα, ενήλικη πλέον, κατέθεσε στους αστυνομικούς. Η κοπέλα φέρεται να αποπλανήθηκε από τον προπονητή από την ηλικία των 13,5 ετών και για περίπου 5 χρόνια.

Βομβαρδισμός αναρτήσεων στο facebook

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του, ο 34χρονος είχε νοικιάσει σπίτι σε απόσταση 200 μέτρων από τα γήπεδα όπου έκανε τις προπονήσεις. Οι ίδιοι αποκάλυψαν ότι έβλεπαν ανήλικες να μπαινοβγαίνουν. «Ήταν ένα σοκ μεγάλο. Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα παιδάκι. Βλέπαμε κάποια παιδιά να μπαινοβγαίνουν αλλά πιστεύαμε ότι είναι από το τένις. Πολλές φορές τα έφερναν και οι γονείς τους, περίμεναν απ’ έξω».

Αυτό που προκαλεί πάντως μεγάλη εντύπωση είναι ο βομβαρδισμός των αναρτήσεων με φωτογραφίες δίπλα από τα κορίτσια που προπονούσε, τόσο στην προσωπική του σελίδα στο facebook όσο και στη facebook σελίδα του συλλόγου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει δίπλα του στέκονται μόνο μικρά κορίτσια. O ίδιος προπονεί παιδιά για περισσότερο από μια δεκαετία. Μερικά από όσα γράφει στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει λένε ανάμεσα σε άλλα:

-«Οι παιχτάρες μου! Τα καλύτερα έρχονται»

-«Με ιδιαίτερη επιτυχία τελείωσε άλλος ένας αγώνας στο εξωτερικό για τους αθλητές του συλλόγου μας! Δεύτερος αγώνας της φετινής χρονιάς ,στην Αλβανία αυτή τη φορά και στην πρωτεύουσα της τα Τίρανα, όπου και διεξήχθη το τουρνουά Tennis Europe U16 στο οποίο αγωνίστηκαν οι αθλήτριές μας και κατάφεραν τη πρώτη διάκριση αθλητή του συλλόγου μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τα τρία κορίτσια μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό»

Ανάρτηση του προπονητή τένις με αθλήτριες

-«Περήφανος πολύ για το κορίτσι αυτό!! Με 1.5 μήνα βαθμολογούμενο τέννις και ήδη στις 60 καλύτερες της κατηγορίας της στην χώρα !! Συνέχισε έτσι γάτα !!»

Ανάμεσα στις αναρτήσεις με τις πολλές φωτογραφίες για τα κατορθώματα των κοριτσιών που προπονούσε, υπάρχουν και μερικές στις οποίες ο προπονητής ασπάζεται τις θεωρίες αμφισβήτησης του κορονοϊού και του εμβολιασμού απέναντι στον ιό. Ανάμεσα στα άλλα λέει: «να δω πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα αποκτήσει φωνή».

Ανάρτηση του 35χρονου προπονητή τένις ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών του
Ανάρτηση κριτική προς τον εμβολιασμό από τον 35χρονο προπονητή

Όσον αφορά στον σύλλογο στον οποίο ήταν ο ίδιος υπεύθυνος, μοιάζει να υπάρχουν ερωτηματικά στο κομμάτι της νομικής του υπόστασης και λειτουργίας. Το Newsbeast επικοινώνησε με τρεις διαφορετικούς δημάρχους στα βόρεια και στα δυτικά προάστια όπου προπονούσε ο 35χρονος και ουδείς ήξερε ούτε τον σύλλογο, ούτε την ονομασία αυτού, ούτε ο δήμαρχος στην περιοχή του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε ο προπονητής.

Για μηδενική ανοχή κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Το Newsbeast ζήτησε και την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΦΟΑ ΤΕΝΙΣ. Ο Δημήτρης Σταματιάδης μας είπε καταρχάς: «Δεν είχε ποτέ φτάσει στα αυτιά μας κάτι. Από κανέναν δεν είχαμε ακούσει ότι κάτι ήξερε».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η Ομοσπονδία θα δείξει μηδενική ανοχή και έκανε λόγο για ένα περιστατικό μέσα σε έναν τεράστιο χώρο με χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα και εκατοντάδες προπονητές. «Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα κάθετοι σε αυτό το περιστατικό και να το απομονώσουμε. Δεν πρέπει να δημιουργηθεί η λάθος εντύπωση για το χώρο».

Σε ανάρτηση του στο facebook ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρει ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Εκφράζω επίσης, την αμέριστη συμπαράσταση όλης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις στα ανήλικα θύματα της απεχθούς και εγκληματικής συμπεριφοράς του θύτη προπονητή δυστυχώς του αθλήματος μας και στις Οικογένειες τους.

Η Ε.Φ.Ο.Α. ήδη από την 16/1/2021 και στο άκουσμα των πρώτων καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής βίας και κατάχρησης εξουσίας στον χώρο του αθλητισμού, με επίσημη ανακοίνωσή της είχε προτρέψει τους Αθλητές και Αθλήτριες μας να μιλήσουν ανοιχτά και να καταγγείλουν οποιοδήποτε παρόμοιο απεχθές περιστατικό υποπέσει στην αντίληψή τους, έτσι ώστε σε συνεργασία με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και να προστατευθούν τα παιδιά μας και οι Οικογένειες τους.

Την ίδια προτροπή επαναλαμβάνω και τώρα. Το άθλημά μας, το οποίο γνωρίζει αλματώδη άνοδο και μεγάλη πλέον απήχηση σε ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία και το οποίο είναι το κατεξοχήν άθλημα του Fair play, της καθαρότητας και της ευγενούς άμιλλας ΔΕΝ θα δείξει την παραμικρή ανοχή σε οποιαδήποτε συμπεριφορά είναι αντίθετη με τα Αθλητικά Ιδεώδη, την Ηθική και το Νόμο».