Ενώπιον δικαστηρίου θα βρεθεί ο 41χρονος σήμερα κρεοπώλης ο οποίος τον Ιούνιο του 2018 αφαίρεσε τη ζωή ενός 13χρονου κοριτσιού από τον καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το κορίτσι έχασε τη ζωή του μετά από καβγά του κρεοπώλη με Ρομά. Τότε, σύμφωνα με την ομολογία του, είχε σηκώσει το όπλο και είχε πυροβολήσει στο έδαφος δύο φορές για εκφοβισμό, υποστηρίζοντας ότι από εξοστρακισμό τα σκάγια σκότωσαν την 13χρονη Γιαννούλα και τραυμάτισαν στο πόδι έναν 35χρονο.

Άμφισσα: Ρομά έσπασαν τα μαγαζιά του κρεοπώλη

Το έγκλημα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην ήσυχη πόλη της Άμφισσας, με Ρομά να σπάνε τα μαγαζιά του κρεοπώλη και να καίνε τα οχήματά του, καθώς και να απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Αν και το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 4 Ιουνίου ο δράστης είχε παραδοθεί στις Αρχές μία εβδομάδα αργότερα, παρουσία του δικηγόρου του, καθώς φοβόταν για τη ζωή του. Νωρίτερα είχε συλληφθεί για απλή συνέργεια 40χρονος αλλοδαπός υπάλληλος του, παρουσία του οποίου είχε γίνει το φονικό.

Πρωτόδικα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου ο 41χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών. Στο Εφετείο Λαμίας εκδικάζεται η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.