Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του μακελάρη του Πειραιά, ο οποίος την Παρασκευή άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους και σκορπώντας τον τρόμο.

Οι αρχές, μετά τον εντοπισμό του δωματίου το οποίο νοίκιαζε ο Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο στο ξενοδοχείο Γαλήνη, λίγα μέτρα από το σημείο του μακελειού, εκτιμούν ότι ο ίδιος βρίσκει πιθανότατα καταφύγιο σε σημείο κοντά στο Μικρολίμανο.

Πρόσωπα κλειδιά θεωρούνται 3 ομοεθνείς του που είχε γνωρίσει στη φυλακή. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες οι ίδιοι ανήκουν στην ίδια σπείρα και είναι αυτοί που προμήθευσαν τον Μπάκο τόσο με την πλαστή ταυτότητα, την οποία χρησιμοποίησε για να νοικιάσει το δωμάτιο στο ξενοδοχείο Γαλήνη, όσο και με το καλάσνικοφ.

Από τις έρευνες που έχουν κάνει άνδρες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των άλλων μελών της σπείρας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στον Μπάκο, μέχρι στιγμής είναι εξαφανισμένοι, γεγονός που αποτελεί για αξιωματικούς της Ασφάλειας έμμεση επιβεβαίωση της θεωρίας για συνεργασία τους με τον Αλβανό μακελάρη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στον Πειραιά, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι οι ομοεθνείς του του έχουν παράσχει σε κάποιο διαμέρισμα – καταφύγιο στην περιοχή μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση και εν συνεχεία να φύγει προς την Αλβανία.