Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται σήμερα δυο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, μια λογίστρια, ένας υπάλληλος της τράπεζας της Ελλάδος και ένας του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματία προκειμένου να κάνουν τα «στραβά μάτια» και να κλείσουν έλεγχο στην επιχείρησή του, ώστε να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Συγκεκριμένα βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν μια 68χρονη λογίστρια, ο 74χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ο 43χρονος γιος της, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. καθώς και ένας 54χρονος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Στις απολογίες τους καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα με ωφέλημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού, της εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης του εξαναγκαζόμενου κατ’ επάγγελμα από κοινού και της άμεσης συνέργειας στις παραπάνω πράξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται. Μάλιστα οι τρεις εμπλεκόμενοι με το λογιστικό γραφείο, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ήταν απλώς ενδιάμεσοι στη συναλλαγή χωρίς να έχουν άλλη ανάμειξη στην εκβίαση ή οικονομικό όφελος. Φέρονται να ισχυρίζονται ότι η συνεργασία τους με τον επιχειρηματία μετρά περισσότερα από 25 χρόνια και ότι απλώς τον ενημέρωσαν οταν έμαθαν από συγκατηγορούμενο τους, υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ότι πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο.

Οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη των κατηγορουμένων μετά την καταγγελία του επιχειρηματία, που ασχολείται με οικοδομικές κατασκευές στον Πειραιά, ότι σε ραντεβού στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, ενημέρωσαν τον επιχειρηματία για την… πρόταση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για καταβολή του ποσού 60.000 ευρώ, το οποίο μετά από διαπραγματεύσεις, μειώθηκε στις 50.000 ευρώ προκειμένου να γλιτώσει το πρόστιμο.