Οι ώρες που μεσολάβησαν από την δολοφονία της Καρολάιν μέχρι να ενημερωθεί η αστυνομία για την “εισβολή των ληστών” στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών αξιοποιήθηκαν από τον 33χρονο πιλότο για να “στήσει” τη σκηνή του εγκλήματος.
Ο νεαρός κατηγορούμενος στην προανακριτική του απολογία, όπου ομολόγησε το έγκλημα, λέγοντας ότι “όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει “περιέγραψε με λεπτομέρειες τις κινήσεις που έκανε στη συνέχεια μέσα στο σπίτι για να δημιουργήσει “σκηνικό ληστείας”. Τα βήματα του κατηγορούμενου καταγράφονται από το κινητό του τηλέφωνο και από αυτά προκύπτει ότι ανεβοκατέβαινε στους ορόφους την ώρα που όπως αρχικά ο ίδιος είχε ισχυριστεί παρέμενε καθηλωμένος στη σοφίτα , δίπλα στο άψυχο σώμα της 20χρονης.
Ο 33χρονος, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κρύψει τις βέρες τους και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Καρολάιν στο ντεπόζιτο της μηχανής του και μέρες αργότερα τα ανέσυρε και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.
“Μόνο που την κοίταζα έκλαιγα.” λέει στους αστυνομικούς υποστηρίζοντας πως αυτό που σκέφτηκε ήταν να πει ότι κάποιος άλλος έκανε το έγκλημα. Έτσι, για να γίνει “πιο αληθοφανές” σκότωσε τον σκύλο και αναστάτωσε το σπίτι.

«Βρισκόμουν σε πανικό δεν ήξερα τι να κάνω»

“Δε θυμάμαι με χρονολογική σειρά τι έκανα μετά. Κάποια στιγμή όμως ανέβηκα στην κρεβατοκάμαρα άνοιξα τα συρτάρια πέταξα τα πράγματα που είχαν μέσα για να φανεί ότι μέσα στο δωμάτιο είχαν μπει ληστές. Επίσης κάποια στιγμή κατέβηκα στο υπόγειο και παραβίασα το παράθυρο.” περιέγραψε και συμπλήρωσε “Μη με ρωτάτε πως ακριβώς το έκανα δεν θυμάμαι θυμάμαι όμως ότι κάποια στιγμή ξεβίδωσα κάποιες βίδες βγήκε το παράθυρο και το ακούμπησα στο πάτωμα. Ανέβηκα στο σαλόνι ανακάτεψα και εκεί τα πράγματα που είχα για να φαίνεται ότι είχαν ψάξει και εκεί ληστές.”
Ο κατηγορούμενος για να μην αφήσει αποτυπώματα χρησιμοποίησε τα γάντια της μηχανής του. Χρήματα, όπως είπε, δεν υπήρχαν στο σπίτι αλλά φρόντισε να εξαφανίσει τα λιγοστά κοσμήματα τους τα οποία στη συνέχεια τα πέταξε.
“Το μόνο αξίας που υπήρχε στο σπίτι ήταν οι δύο βέρες μας και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Καρολάιν. Αυτά τα πήρα και τα έβαλα σε μία μικρή νάιλον σακούλα και τα πέταξα μέσα στο ντεπόζιτο της μηχανής μου που είχα στο γκαράζ. Λεφτά μέσα στο σπίτι δεν υπήρχαν. Τις επόμενες μέρες έβγαλα τα κοσμήματα από το ντεπόζιτο και τα πέταξα σε ένα κάδο απορριμμάτων.” ανέφερε και στη συνέχεια όπως είπε άνοιξε ένα παιχνίδι Monopoly για να πει αργότερα στους αστυνομικούς ότι εκεί είχαν 9,5 χιλιάδες ευρώ τα οποία πήραν οι ληστές.
“Πέταξα στη λεκάνη της τουαλέτας την κάρτα μνήμης”
” Κάποια στιγμή ξήλωσα την κάμερα που είχαμε στο σαλόνι και έβγαλα από μέσα την κάρτα μνήμης. Την κάρτα την έκοψα με ένα ψαλίδι αν θυμάμαι καλά και την πέταξα στη λεκάνη της τουαλέτας.” περιέγραψε ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στον τρόπο που δέθηκε λέγοντας : “Πήρα ένα σπάγκο που είχα στην κουζίνα αν θυμάμαι καλά και μια ταινία και ανέβηκα στην κρεβατοκάμαρα. Ξεκίνησα να δένω την ταινία στα μάτια και στο στόμα μου. Στη συνέχεια με το σπάγκο έδεσε τα πόδια μου τα χέρια μου μαζί με τα πόδια μου και όλα αυτό το έδεσα στις τάβλες του κρεβατιού. Πριν δεθώ πήρα τη μικρή από τον καναπέ που κοιμόταν και την έβαλα στο κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας δίπλα από την Καρολάιν. Η μικρή κοιμόταν…”
Όταν όλα είχαν τελειώσει ο 33χρονος πιλότος ειδοποίησε την αστυνομία.

Το κινητό του πιλότου «πρόδωσε» τις κινήσεις του

Οι κινήσεις του 33χρονου έχουν καταγραφεί από το κινητό του τηλέφωνο
Από τις αναλύσεις προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος στις 2: 27:47 ξεκλείδωσε το κινητό του και 16 λεπτά αργότερα το ξανακλείδωσε. Νωρίτερα, και για μιάμιση ώρα περίπου η συσκευή είχε μπει σε διαδικασία φόρτισης.
Στις 2:30:43 πραγματοποιείται εκ νέου η ενέργεια ξεκλειδώματος και γίνεται είσοδος στα μηνύματα και στις 2:31:11 ´´ η ενέργεια του κλειδώματος.
Στις 4:24:00 το κινητό βγαίνει από την λειτουργία φόρτισης.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Καρολάιν εκείνη την ώρα ήταν ήδη νεκρή.
Στις 4:36:23 στο κινητό πραγματοποιείται η ενέργεια ξεκλειδώματός γίνεται είσοδο στην εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Gmail.
Στις 4:38:53 στο κινητό πραγματοποιείται η ενέργεια κλειδώματος.
Περίπου 40 λεπτά μετά, αρχίζουν να καταγράφονται οι κινήσεις του κατηγορουμένου μεταξύ των ορόφων, όταν και όπως ο ίδιος ομολόγησε “έστηνε” το σκηνικό της ληστείας.
Στις 5:22:31 καταγράφεται κίνηση 29 βημάτων με διανυμένη απόσταση 21,93 μέτρα.
Στις 5:40: 38 έως 5:41:42 καταγράφεται άνοδος δύο ορόφων με κίνηση 103 βημάτων και διανυμένη απόσταση 66,41 m.
Στις 5:53:39 καταγράφεται κίνηση 14 βημάτων με διανυμένη απόσταση 10,74 μέτρα με παράλληλη πραγματοποίηση ενέργειας ξεκλειδώματος και αντίστοιχη κλειδώματος 2 δευτερόλεπτα μετά.
Στις 05:53:57 καταγράφεται άνοδος ενός ορόφου.
Στη συνέχεια ο 33χρονος αρχίζει να τηλεφωνεί για ενημερώσει για την “εισβολή των ληστών”. Αρχικά παίρνει τηλέφωνο το «180», ακολουθεί το «1000» και αμέσως μετά το «100». Τελευταία καλεί τη γειτόνισσα του. Προηγουμένως ο 33χρονος κάλεσε έναν ακόμη αριθμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.