Με μεθοδική έρευνα οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν και να οδηγήσουν σε ομολογία τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Όπως προκύπτει, και από την ενημέρωση που έκανε χθες η ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας, οι αρχές αν και αρχικά δεν είχαν στοιχεία ή ίχνη, άρχισαν μετά από μεθοδική έρευνα να συγκεντρώνουν τα δεδομένα που θα οδηγούσαν στο δράστη της στυγερής δολοφονίας. Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος πιλότος είχε εξ’ αρχής κάνει λόγο για ληστεία υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι υποτιθέμενοι δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι του ήταν τρεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» τόνισε ότι η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες της εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή ανελλιπώς συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα. Όπως είπε από την αρχή υπήρχε και το ενδεχόμενο της ληστείας το οποίο δεν μπορούσαν να αποκλείσουν κι έτσι έπρεπε να εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για να δουν αν υπήρχαν ενδείξεις τέλεσης του συγκεκριμένου αδικήματος ή όχι. «Εφόσον αποκλείστηκε η ληστεία καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη, αποτυπώματα ή DNA στην οικία που να μαρτυρούν την παρουσία τρίτου προσώπου, από κάποια άλλα στοιχεία, όπως εργαστηριακά ευρήματα μέσω τεχνολογικών αναλύσεων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι βασικός ύποπτος είναι ο 32χρονος και για αυτό κλήθηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει». Σημειώνεται ότι το Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπειτα από τα νεότερα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του τα οποία προέκυψαν κυρίως από τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο δράστης αλλά και σε στοιχεία από ψηφιακά μέσα όπως τα κινητά τηλέφωνα και το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν.

Η κ. Ευθυμίου είπε ότι οι κινήσεις τους έπρεπε να είναι προσεκτικές επειδή υπήρχε το ενδεχόμενο της ληστείας και μέχρι τις αποδείξεις για το αντίθετο «ήταν ο σύζυγος μιας δολοφονημένης μητέρας και πατέρας ενός παιδιού που είχε χάσει τη μάνα του».

Σε ερώτηση για το αν υπήρχε φόβος μήπως ο 32χρονος φύγει κι αν αυτό για τον λόγο πήγε στο νησί ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στην Αθήνα η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι δεν υπήρχε τέτοια ανησυχία. Εκείνη την ημέρα ήταν η στιγμή που “έδεσε” η δικογραφία, συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία και κατέδειξαν ως βασικό ύποπτο τον σύζυγο οπότε τότε εκλήθη στη ΓΑΔΑ, υπογράμμισε η κ Ευθυμίου.