Μέσα στις 26 σελίδες του διαβιβαστικού της αστυνομίας καταγράφονται τα σημαντικότερα στοιχεία της έρευνας που οδήγησε στην σοκαριστική αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν ήταν ο σύζυγος της.

Οι αστυνομικό περιγράφουν πως στις 6: 15 στις 11.5.21 ο πιλότος επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης και κάλεσε σε βοήθεια. «Από το ηχητικό απόσπασμα της κλήσης προέκυψε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, ωστόσο κατάφερε να αναφέρει τη διεύθυνση που βρίσκονταν. Οι αστυνομικοί πήγαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπογείου το οποίο βγαλμένο. Μετά από έρευνα βρήκαν την Καρολάιν νεκρή στο δεύτερο όροφο.» αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Γλυκά Νερά: Η σκηνή του εγκλήματος

Με λεπτομέρειες καταγράφεται η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στη σοφίτα. «Στο λαιμό του θύματος υπήρχε τυλιγμένο ένα ύφασμα, τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγκωνα, ενώ πάνω στη πλάτη του ήταν ακουμπισμένο το μωρό. Στο πάτωμα της σοφίτας δίπλα στο κρεβάτι βρίσκονταν ο πιλότος σε εμβρυακή στάση, τα χέρια του ήταν δεμένα μπροστά από το σώμα του και δεμένα με τα πόδια. Για δέσιμο είχε χρησιμοποιηθεί σπάγκος. Στο στόμα του υπήρχε τυλιγμένη καφέ κολλητική ταινία. Οι αστυνομικοί – σύμφωνα με το διαβιβαστικό – στη κουπαστή (μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου) βρήκαν κρεμασμένο ένα σκυλί με το λουρί του. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι τρεις άνδρες μπήκαν να τους ληστέψουν, κ.λπ.»

«Αγωνιώδης ο θάνατος της Καρολάιν»

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μεταξύ της 4 και 5 τα ξημερώματα, ενώ συμπεραίνεται ότι δεν επήλθε ακαριαίως αλλά ήταν αγωνιώδης.

Στην κατάθεση της γειτόνισσα του ζευγαριού περιέγραψε ότι στις 4 και 20 τα ξημερώματα άκουσε από την οικεία του ζευγαριού κλάματα του σκύλου και βήματα από τη σκάλα της μεζονέτας. Ωστόσο όπως κατέθεσε δεν της έκανε εντύπωση αυτό, δεν άκουσε ούτε φωνές, ουρλιαχτά ή γάβγισμα του σκύλου.

Τι είδαν οι αστυνομικοί από τις κάμερες

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι από την έρευνα του οπτικού υλικού των καμερών γύρω από την περιοχή δεν προέκυψε κάποια ύποπτη κίνηση ή στάση αυτοκινήτου ή πεζού.

Σχετικά με την κάμερα ασφαλείας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά αναφέρεται ότι η τελευταία εγγραφή ήταν στις 12 και 26 τα ξημερώματα. Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking όπου φέρεται ότι η Καρολάιν αναζητούσε ξενοδοχεία.

Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38. Επίσης εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις το χρονικό από 15.11. 19 έως 2.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρας της παίρνοντας μαζί και το παιδί τους. Στο «μικροσκόπιο» είναι το βιομετρικό ρολόι του θύματος, όπως και το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου όπου καταγράφονται βήματα στο διάστημα που φέρεται να ήταν δεμένος.

«Τη μικρή δε θα την ξαναχτυπήσεις»

Ο 32χρονος πιλότος στην προανακριτική του απολογία ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο βράδυ υπήρξε ένταση μεταξύ τους καθώς σε μια στιγμή το μωρό παραλίγο να χτυπούσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι προσπάθησε να ηρεμήσει την Καρολάιν, εκείνη τους έδιωχνε ενώ όταν εκείνος άφησε το μωρό δίπλα της η Καρολάιν με τα δυο της χέρια το πέταξε στο λίκνο που υπήρχε δίπλα λέγοντας ότι δε θέλει το μωρό δίπλα της. Της είπε όπως αναφέρει δυο – τρεις φορές «τη μικρή δε θα την ξαναχτυπήσεις».